Što sve možete raditi bez interneta

by - utorak, srpnja 11, 2017




Dvadeset dana od zvaničnog početka ljeta je već prošlo, a kako sam i sama svjedok da kada imam viška vremena upadnem u nekakvu lijenu rutinu tijekom koje većinu vremenu provodim na mobitelu gledajući najčešće gluposti, odlučila sam ove godine to promijeniti i koristiti mobitel što manje kako bih ljetno vrijeme bolje iskoristila, a na početku nove školske godine se osjećala ispunjenije i s više uspomena.

Ukoliko vam trebaju ideje što raditi bez prisutnosti interneta, računala i mobitela, ja vam donosim njih desetak. 




Čitajte. Znam da je ovo već veliki kliše, ali stvarno ljudi - čitajte! Zgrabite u ruke onu knjigu koju odmjerate tijekom cijele školske i udubite se u novi i drukčiji svijet. Čitajte u hladnoj zamračenoj sobi, na plaži uz šum valova ili negdje vani u rano jutro ili predvečerje dok vjetar pirka.

Kopajte po starim albumima. Ovo je jedna aktivnost koju ja osobno obožavam raditi, a posebno ukoliko mi mama ili baka pripovijedaju o anegdotama koje su se odvijale na tim fotografijama. Definitivno ću ovo ljeto "prekopati" bakine albume.

Kuhajte. U redu, znam da nas većina danas koristi internet kao izvor ideja i uputa za pripremanje raznih ideja, ali sigurno negdje u kući možete pronaći neku staru kuharicu ili recept iz časopisa, te se čak i sami uputiti u eksperimentiranje. 

Vodena tuča. Jedan od omiljenih dijelova ljetnog dana je onaj kada poslijepodne izađem van i okupam svoga psa i usput isprksam sve oko sebe pa i sebe. Tako sam i došla na ideju da organiziram vodene tuče kao dobar način hlađenja za one koji nisu ljubitelji bazena. Možete se jednostavno polijevati vodom iz zdjelica i crijeva ili napunite balone i vodene pištolje.




Družite se s životinjama. Ovu aktivnost vam savjetujem za predvečerja kad hladniji zrak pristigne. Iskoristite vrijeme i posvetite ga svome kućnom ljubimcu ili nekoj životinji koja vam je draga. Na primjer, ukoliko je pas u pitanju možete ga izvesti u dugu šetnju.

Ranojutarnja ili večernja šetnja. Donekle se veže s prethodnom stavkom. Pozovite prijateljicu i krenite u istraživanje novih puteva dok vas prati izlazak, odnosno zalazak sunca.

Slušajte ploče. Ako imate dovoljno sreće da u vašoj blizini netko posjeduje gramofon iskoristite tu priliku te poslušajte ploče s glazbom koja vam prija. Po meni, većina pjesmi ima ljepši štih i zvuk kada se slušaju na gramofonu.




Pružite priliku za razgovor. Priznajte si da li u vašem životu postoji osoba koju često izbjegavate bez dobrog razloga ili s nekim u vašoj porodici provodite vrlo malo vremena te ga zapravo i ne poznajete dobro. Prestanite biti tvrdoglavi i s tom osobom ili osobama provedite barem dvadesetak minuta razgovarajući i upoznajte ih bolje. Možete se uvjeriti da vam ta osoba zaista ne odgovara, a i možete skroz promijeniti mišljenje kada shvatite da imate mnogo toga zajedničkog. Ja prva moram posvetiti ovome više pažnje.

Napišite pismo. Možete napisati pravo pismo i poslati ga nekome, što je meni divno. Također možete napisati i bismo u boci te ga jednoga dana ispustiti u morske vode, a možete i napisati pismo samome sebi koje ćete otvoriti na primjer za dvadeset godina. 

Iskoristite točkove. Pod ovim naravno mislim na vaš bicikl, role, romobil, skateboard, što god vam je po volji. Predivan je osjećaj kada uz zalazak sunca jurite novim cestama. U posljednje vrijeme vrlo često vozim bicikl, a pokušavam ponovno steći sigurnost i na rolama.

Iskoristite ovo ljeto. Prestanite pisati liste onoga što ćete raditi, već skupite hrabrosti i uradite to. Tako ćete stvoriti uspomene.

You May Also Like

6 komentari

  1. Odlične fotke draga!
    Post je predobar i koristan!
    Bilo bi vrlo lijepo od tebe kada bi posjetila moj blog!

    morskasirenaa.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljiv post! Ja i brat smo prošle godine u ljeto odlučili provesti dan bez interneta i zaista smo se zabavili ^^ Predivne fotke kao i ideje :*
    Novi post -> This is my life

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post draga Nina, zaista sam uživala dok sam čitala! :)

    Minnah's Life

    OdgovoriIzbriši
  4. 11. stvar jeste - plačite..zato što nema interneta :D šalim se heh
    Fotografije su zaista odlične ♥
    nMedusaa

    OdgovoriIzbriši
  5. Radim skoro sve ove stvari. Kada mi je dosadno, pogotovo u ljetnim nocima volim ici setati i smijati se s drustvom. To je definitivno stvar u kojoj najvise uzivam

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Sve skoro kao i ja !
    Fotografije su stvarno super :)
    Follow-follow?
    Novi post https://hisandherway.blogspot.ba/ ❤

    OdgovoriIzbriši